CHV Test

Test hier of je last hebt van chronische hyperventilatie (CHV). Het is belangrijk om te weten hoe je ademhaling is en dit tijdens de (her)training van Deviesch te monitoren. We doen dit door middel van de Volume Check, welke te vergelijken is met de Controle Pauze van de Buteyko ademhalingstherapie.
We meten hierbij het aantal seconden dat we na een normale uitademing geen drang hebben om weer in te ademen. De tolerantie voor CO2 in het ademcentrum in je hersenen is in geval van langdurig teveel en te diep ademen (chronische hyperventilatie/CHV) verlaagd, je buffer voor CO2 is gedaald en daardoor krijg je snel de drang om weer in te ademen (Bohr-effect). Ben je benieuwd hoe het met jouw ademhaling is gesteld? Test het nu op een makkelijke en simpele manier!

Menig mens weet niet dat ze teveel en te diep ademen en daardoor onderpresteren.

Hertrain je ademhaling en benut je volledig potentieel!

Doe de CHV test

  • Adem zoals je normaal ademt. Provoceer niets om de CHV test te beïnvloeden.
  • Nadat je uitademt zoals je normaal uitademt sluit je de mond en knijp je de neus dicht zodat er geen lucht kan ontsnappen.
  • Gebruik de stopwatch om het aantal seconden te meten tot je weer de drang krijgt om in te ademen.
  • Bij de eerste drang om in te ademen laat je de neus los en adem je rustig door de neus in en stop de stopwatch. (Als je direct een grote teug lucht
    moet nemen ben je te ver gegaan. Herhaal de test dan nadat je 2 minuten weer normaal hebt geademd.)
  • Lees onder de stopwatch wat je score van de CHV test betekent.

Time:

45 seconden of hoger: Goed! Je ademt correct en hoeft dit niet aan te passen. Je hebt geen hertraining nodig.

30 - 45 seconden: Je ademt iets meer dan nodig is voor een goede gezondheid. Je zult in stressmomenten echt teveel ademen, wat negatieve gevolgen voor je gezondheid kan hebben. Let hierbij op! De hertraining van Deviesch leert je waarop je moet letten om een perfecte ademhaling te krijgen.

20 - 30 seconden: Je ondervindt waarschijnlijk klachten die te maken kunnen hebben met je matige ademhaling. Je presteert niet op 100% van je kunnen. Misschien ben je er zelf niet eens van bewust. Het loont zeker om je ademcentrum te hertrainen op de simpele en effectieve manier van Deviesch, zodat je prestaties verbeteren, gewicht normaliseert en je energieniveau stijgt.

10 - 20 seconden: Je ademhaling verslechtert je gezondheid aanzienlijk. Door het hertrainen van je ademhaling met de oefeningen van Deviesch zul je grote vooruitgang kunnen boeken in het verbeteren van prestaties, relaties en je gezondheid, het verhogen van je energieniveau en het verliezen van gewicht.

5 - 10 seconden: Je ademhaling is zeer slecht en door die slechte ademhaling ondervind je tal van klachten en kwalen. Het belemmert je in je dagelijks leven, prestaties en relaties. Wij adviseren je om hier snel verbetering in aan te brengen om meer uit je leven te kunnen halen. De hertraining van Deviesch is op je lijf geschreven!

En..? Ook geschrokken van je CHV test?